Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
8 PORCJI:

Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. W czasie gotowania fasoli zeszklić na tłuszczu pokrojoną w krążki cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę i boczek, lekko podrumienić.
Następnie do fasoli, z której należy dobrze odparować wywar, dodać kiełbasę z cebulą, przecier pomidorowy lub keczup. Doprawić do smaku, zagotować. można dodać puszkę czerwonej fasoli.
Dobra rada!
Fasolę należy moczyć przez 12 godzin. Warto w tym czasie dwa razy zmienić wodę. W ten sposób fasola zostanie pozbawiona niezdrowych właściwości wzdymających i gazujących.
DUŻO: BIALKA, ŻELAZA, FOSFORU, CYNKU
Rogale drożdżowe z marmoladą
SKŁADNKI NA 8-10 PORCJI:

Przygotować
8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. W czasie gotowania fasoli zeszklić na tłuszczu pokrojoną w krążki cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę i boczek, lekko podrumienić.<br>Następnie do fasoli, z której należy dobrze odparować wywar, dodać kiełbasę z cebulą, przecier pomidorowy lub keczup. Doprawić do smaku, zagotować. można dodać puszkę czerwonej fasoli.<br>Dobra rada!<br>Fasolę należy moczyć przez 12 godzin. Warto w tym czasie dwa razy zmienić wodę. W ten sposób fasola zostanie pozbawiona niezdrowych właściwości wzdymających i gazujących.<br>DUŻO: BIALKA, ŻELAZA, FOSFORU, CYNKU<br>Rogale drożdżowe z marmoladą<br>SKŁADNKI NA 8-10 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Przygotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego