Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do smażenia.
Przygotowanie:
* Płatki owsiane zalać 4 szklankami wody i mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 3 minuty, a następnie przełożyć płatki do miski i odstawić, aby przestygły.
* Cebulę obrać, opłukać i posiekać. Zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać do płatków razem z pokruszonym białym serem. Wbić jajko, wsypać posiekaną zieleninę. Doprawić szczyptą soli i pieprzu.
* Wszystkie składniki wymieszać tak, aby powstała jednolita masa. Uformować nieduże kotlety, każdy obtoczyć w bulce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obydwu stron na złoty kolor.

Talerz pożywnych rozmaitości
Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do
do smażenia.<br>Przygotowanie: <br>* Płatki owsiane zalać 4 szklankami wody i mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 3 minuty, a następnie przełożyć płatki do miski i odstawić, aby przestygły.<br>* Cebulę obrać, opłukać i posiekać. Zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać do płatków razem z pokruszonym białym serem. Wbić jajko, wsypać posiekaną zieleninę. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. <br>* Wszystkie składniki wymieszać tak, aby powstała jednolita masa. Uformować nieduże kotlety, każdy obtoczyć w bulce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obydwu stron na złoty kolor.<br>&lt;page nr=11&gt;<br>&lt;tit&gt;Talerz pożywnych rozmaitości&lt;/&gt;<br>Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego