Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Kabaczek i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Obrane cebule i czosnek posiekać. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paseczki.
* Marchew oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę z czosnkiem na zloty kolor. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać je i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu przez 25 minut.
* Dodać szczyptę ziół prowansalskich. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę, zmieszany z niewielką ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej słodkiej papryki.
* Dusić razem na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Posypać posiekaną natką. Bigos podawać
Kabaczek i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Obrane cebule i czosnek posiekać. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paseczki.<br>* Marchew oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę z czosnkiem na zloty kolor. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać je i podlać niewielką ilością wody. Dusić na małym ogniu przez 25 minut.<br>* Dodać szczyptę ziół prowansalskich. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać kiełbasę &lt;page nr=12&gt; pokrojoną w kostkę, zmieszany z niewielką ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej słodkiej papryki.<br>* Dusić razem na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Posypać posiekaną natką. Bigos podawać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego