Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
woda i przykryć płatem ciasta.
4 Z reszty ciasta wykroić listki i udekorować nimi potrawę. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w piekarniku, nagrzanym do temperatury 220oCC a potem 20 minut w temp. 190oC.

WOŁOWINA W PIWIE
Mięso duszone w ciemnym piwie staje się niezwykle kruche i nabiera głębokiego smaku. Egzotyki dodaje mu sok ze świeżo wyciśniętej pomarańczy.

50 g (1/3 szkl.) mąki
1 łyżeczka soli
pieprz
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
900 g wołowiny bez kości, pokrojonej w dużą kostkę
3 łyżki oleju
25 g masła
2 duże cebule w krążkach
2 ząbki startego czosnku
1 łyżeczka brązowego cukru
600
woda i przykryć płatem ciasta.<br>4 Z reszty ciasta wykroić listki i udekorować nimi potrawę. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w piekarniku, nagrzanym do temperatury 220oCC a potem 20 minut w temp. 190oC.<br>&lt;gap&gt;<br>WOŁOWINA W PIWIE<br>Mięso duszone w ciemnym piwie staje się niezwykle kruche i nabiera głębokiego smaku. Egzotyki dodaje mu sok ze świeżo wyciśniętej pomarańczy.<br>&lt;gap&gt;<br>50 g (1/3 szkl.) mąki<br>1 łyżeczka soli<br>pieprz<br>pół łyżeczki gałki muszkatołowej<br>900 g wołowiny bez kości, pokrojonej w dużą kostkę<br>3 łyżki oleju<br>25 g masła<br>2 duże cebule w krążkach<br>2 ząbki startego czosnku<br>1 łyżeczka brązowego cukru<br>600
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego