Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
doprawić szczyptą soli i pieprzu, dokładnie wyrobić.
* Formować nieduże sznycle i obtaczać je w bulce tartej. Smażyć obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z zieloną sałatą i papryką.
Nasza rada
Do bułki tartej, w której obtaczasz kotlety, możesz dodać odrobinę startego żółtego sera lub posiekanych orzeszków ziemnych.
Flaki jarzynowe z naleśnikami
pieczeń z pęczaku
* Czas przygotowania zupy 25 minut
* Czas przygotowania II dania 100 minut
Składniki:
cebula, marchew, pietruszka, mały por, kawałek selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.
Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka
doprawić szczyptą soli i pieprzu, dokładnie wyrobić.<br>* Formować nieduże sznycle i obtaczać je w bulce tartej. Smażyć obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z zieloną sałatą i papryką.<br>Nasza rada<br>Do bułki tartej, w której obtaczasz kotlety, możesz dodać odrobinę startego żółtego sera lub posiekanych orzeszków ziemnych.<br> &lt;name type="prod"&gt;Flaki jarzynowe z naleśnikami&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;pieczeń z pęczaku&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 25 minut<br>* Czas przygotowania II dania 100 minut<br>Składniki:<br>cebula, marchew, pietruszka, mały por, kawałek selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.<br>Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego