Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wyłóż je listkami sałaty. Kolejność wkładania składników do naczyń jest następująca: porcje gruszek, grejpfrut, papryki, na koniec sałatkę posyp orzechami oraz serem, polej sosem i posyp posiekaną natką pietruszki.
RADA: sałatkę możesz podawać z potrawami, które obciążają żołądek, ponieważ jest lekkostrawna i poprawia przemianę materii.
DOBRE RADY
WĘDLINA
SZYNKA W GALARECIE

Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Do wina wlej 3/8 l wody, dodaj oczyszczoną cebulę i pietruszkę, liść laurowy, ziarna pieprzu i gotuj wszystko 5 minut. Wywar odcedź, dopraw go przyprawą maggi, solą oraz octem, dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj. Następnie wywar ostudź.
Szparagi osącz. Po 2-3 sztuki
wyłóż je listkami sałaty. Kolejność wkładania składników do naczyń jest następująca: porcje gruszek, grejpfrut, papryki, na koniec sałatkę posyp orzechami oraz serem, polej sosem i posyp posiekaną natką pietruszki.<br>RADA: sałatkę możesz podawać z potrawami, które obciążają żołądek, ponieważ jest lekkostrawna i poprawia przemianę materii.<br>DOBRE RADY <br>WĘDLINA<br>SZYNKA W GALARECIE<br>&lt;gap&gt;<br>Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Do wina wlej 3/8 l wody, dodaj oczyszczoną cebulę i pietruszkę, liść laurowy, ziarna pieprzu i gotuj wszystko 5 minut. Wywar odcedź, dopraw go przyprawą maggi, solą oraz octem, dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj. Następnie wywar ostudź.<br>Szparagi osącz. Po 2-3 sztuki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego