czerwonego wytrawnego wina.<br><br><tit1>Mus z sosem śmietanowym</tit1><br>50 dag chudej szynki wędzonej, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 cebula (6 dag), 3 łyżki drobnego groszku, 1 łyżka drobno posiekanego koperku, 15 dag masła; do przybrania: kilka liści sałaty, 1/2 cytryny, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 pomidor (6 dag)<br>GALARETA:<br>4 szklanki odtłuszczonego wywaru z gotowanej szynki lub rosołu z kostek drobiowych, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 8 łyżeczek żelatyny<br>SOS:<br>1 szklanka śmietany 18-procentowej, 1 jabłko (10 dag), 1 1/2 łyżki chrzanu zaprawionego cytryną, 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy i 2 łyżki soku pomarańczowego, po