Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
pary wodnej. Najlepiej służy do tego specjalny garnek do gotowani n parze. Przygotowując w nim różne warzywa, należy łączyć ze sobą te, które potrzebują do gotowani tyle samo czasu, np. cebulkę łączy się z marchwią, a pory z brokułami. Gotować od 6 do 8 minut.
SER, JAJKA I MLEKO 1
GORACE SUFLETY
Prawdy i mity na temat sufletu
Wbrew obiegowym opiniom, suflety nie są trudne do przyrządzenia. Robimy je na bazie zasmażki, kremu jajecznego lub owocowego puree. Podczas pieczenia gorące powietrze w suflecie rozszerza się i unosi masę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto może opaść. Jeśli wypiek jest sztywny i w
pary wodnej. Najlepiej służy do tego specjalny garnek do gotowani n parze. Przygotowując w nim różne warzywa, należy łączyć ze sobą te, które potrzebują do gotowani tyle samo czasu, np. cebulkę łączy się z marchwią, a pory z brokułami. Gotować od 6 do 8 minut.<br>SER, JAJKA I MLEKO 1<br>GORACE SUFLETY<br>Prawdy i mity na temat sufletu<br>Wbrew obiegowym opiniom, suflety nie są trudne do przyrządzenia. Robimy je na bazie zasmażki, kremu jajecznego lub owocowego puree. Podczas pieczenia gorące powietrze w suflecie rozszerza się i unosi masę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto może opaść. Jeśli wypiek jest sztywny i w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego