Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Sytuacja szybko wróciła do normy, kiedy okazało się, że to tylko francuska okładka. Środek niestety był swojski.
W "Bacówce" wybór potraw jest ubogi jak mój krewny z Ukrainy. Wszystkie dania mięsne są podawane z grilla, więc ci, którym dym z ogniska nie podchodzi, nie mają w ogóle czego tam szukać. Karczek za 9 zł, szaszłyk wp. za 10, kiełbasa biała w cenie 7,50 zł, kiełbasa serowa(?) też 7,5 zł, kaszanka á 5,5 zł. Są też żeberka - 11 zł, zestaw "bacówka" - 10 zł, skrzydełka z grilla (3 szt.) - 5 zł, bigos za 7 zł i papryka faszerowana za 5
Sytuacja szybko wróciła do normy, kiedy okazało się, że to tylko francuska okładka. Środek niestety był swojski.<br>W "Bacówce" wybór potraw jest ubogi jak mój krewny z Ukrainy. Wszystkie dania mięsne są podawane z grilla, więc ci, którym dym z ogniska nie podchodzi, nie mają w ogóle czego tam szukać. Karczek za 9 zł, szaszłyk wp. za 10, kiełbasa biała w cenie 7,50 zł, kiełbasa serowa(?) też 7,5 zł, kaszanka á 5,5 zł. Są też żeberka - 11 zł, zestaw "bacówka" - 10 zł, skrzydełka z grilla (3 szt.) - 5 zł, bigos za 7 zł i papryka faszerowana za 5
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego