Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
8 l octu, 1/8 l białego wytrawnego wina, 300 g marchewki, 2 bulwy fenkuła, 2 gałązki kopru, słoik cukini z zlewy (niekoniecznie), sól, 2 łyżki masła, 1/8 l śmietany
Marchewkę obrać, opłukać. Z fenkuła odciąć zdrewniałą piętkę i zielone liście. Cukinię osączyć. Razem z marchewką pokroić w paseczki. Koper umyć, gałązkę razem z zieloną częścią fenkuła drobno posiekać. Wszystkie warzyw podsmażyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Karpia sprawić. Posolić od środka i na zewnątrz. Do środka ryby włożyć drugą gałązkę kopru. Polać octem zagotowanym z 1/4 l wody (ryba powinna zabarwić się na niebiesko). Ułożyć na warzywach. Zalać winem
8 l octu, 1/8 l białego wytrawnego wina, 300 g marchewki, 2 bulwy fenkuła, 2 gałązki kopru, słoik cukini z zlewy (niekoniecznie), sól, 2 łyżki masła, 1/8 l śmietany<br>Marchewkę obrać, opłukać. Z fenkuła odciąć zdrewniałą piętkę i zielone liście. Cukinię osączyć. Razem z marchewką pokroić w paseczki. Koper umyć, gałązkę razem z zieloną częścią fenkuła drobno posiekać. Wszystkie warzyw podsmażyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.<br>Karpia sprawić. Posolić od środka i na zewnątrz. Do środka ryby włożyć drugą gałązkę kopru. Polać octem zagotowanym z 1/4 l wody (ryba powinna zabarwić się na niebiesko). Ułożyć na warzywach. Zalać winem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego