Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.
2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę obłóż cebulą i czosnkiem.
3. Staw do gorącego piekarnika, piecz ok. 50 minut. Co jakiś czas nakłuwaj kiełbasę wykałaczką. Danie udekoruj pokrojoną w paski papryką. Podaj z pieczonymi ziemniakami.

Kapuśniak
(NA ŁOPATCE WIEPRZOWEJ)
Produkty na 8 porcji:
50 dag białej kapusty, 40 dag łopatki wieprzowej, 3 marchewki, 1 cebula, 3 średnie ziemniaki,, 1 łyżka masła, sól, pieprz, natka pietruszki (do dekoracji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mięso zalej 3 l wody i podgotuj przez 40 minut. Potem dodaj drobno posiekaną kapustę, cebulę, startą marchewkę
Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.<br>2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę obłóż cebulą i czosnkiem.<br>3. Staw do gorącego piekarnika, piecz ok. 50 minut. Co jakiś czas nakłuwaj kiełbasę wykałaczką. Danie udekoruj pokrojoną w paski papryką. Podaj z pieczonymi ziemniakami.<br>&lt;gap&gt;<br>Kapuśniak<br>(NA ŁOPATCE WIEPRZOWEJ)<br>Produkty na 8 porcji:<br>50 dag białej kapusty, 40 dag łopatki wieprzowej, 3 marchewki, 1 cebula, 3 średnie ziemniaki,, 1 łyżka masła, sól, pieprz, natka pietruszki (do dekoracji)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Mięso zalej 3 l wody i podgotuj przez 40 minut. Potem dodaj drobno posiekaną kapustę, cebulę, startą marchewkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego