margines (2-3 cm). Zwinąć rulony wzdłuż, wolne brzegi zawinąć pod spód. Ułożyć <name type="prod">cannelloni</> w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, przykryć beszamelem, skropić sosem pomidorowym, posypać pozostałym <name type="prod">parmezanem</>. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 20-30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z pozostałym sosem pomidorowym.<br><gap><br><name type="prod">Lasagne</> con petti di pollo<br><name type="prod">Lasagne</> z kurczakiem<br>12 płatów <name type="prod">lasagne</>, 50 dag piersi kurczaka, cukinia, 30 dag brokułów, 30 dag pieczarek, 2 cebule, 3 spore pomidory, duża puszka (0,9 l) pomidorów w zalewie, 3-5 ząbków czosnku, 10 listków bazylii, 2 łyżki śmietany, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła, 4-5 łyżek oliwy