Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Gomiti lub chiferri lekko wygięte krótkie rurki, tzw. kolanka
Tortiglioni trzycentymetrowe świderki o luźnym skręcie
Ditali króciutkie, grube rurki, rowkowane i gładkie
Creste di gallo makaron w kształcie grzebieni koguta
Rigatoni Grube, krótkie rurki, rowkowane lub gładkie
Penne grube rurki z końcami ściętymi pod kątem ostrym; rigate - rowkowane; liście - gładkie
Lasagne płaty ciasta szerokości 8 - 12 cm

Pasta bez tajemnic
Bardzo istotnym walorem większości dań przygotowywanych z ciasta makaronowego jest ich prostota. Żeby jednak potrawa się udała, trzeba zgromadzić odpowiednie składniki oraz poznać tajniki kuchni włoskiej. Będziemy mieć wtedy gwarancję, że nie popełnimy żadnych błędów.
O sztuce dobierania sosu do makaronu
Gomiti&lt;/&gt; lub &lt;name type="prod"&gt;chiferri&lt;/&gt; lekko wygięte krótkie rurki, tzw. kolanka<br>&lt;name type="prod"&gt;Tortiglioni&lt;/&gt; trzycentymetrowe świderki o luźnym skręcie<br>&lt;name type="prod"&gt;Ditali&lt;/&gt; króciutkie, grube rurki, rowkowane i gładkie<br>&lt;name type="prod"&gt;Creste di gallo&lt;/&gt; makaron w kształcie grzebieni koguta<br>&lt;name type="prod"&gt;Rigatoni&lt;/&gt; Grube, krótkie rurki, rowkowane lub gładkie<br>&lt;name type="prod"&gt;Penne&lt;/&gt; grube rurki z końcami ściętymi pod kątem ostrym; rigate - rowkowane; liście - gładkie<br>&lt;name type="prod"&gt;Lasagne&lt;/&gt; płaty ciasta szerokości 8 - 12 cm<br><br>&lt;tit&gt;Pasta bez tajemnic&lt;/&gt;<br>Bardzo istotnym walorem większości dań przygotowywanych z ciasta makaronowego jest ich prostota. Żeby jednak potrawa się udała, trzeba zgromadzić odpowiednie składniki oraz poznać tajniki kuchni włoskiej. Będziemy mieć wtedy gwarancję, że nie popełnimy żadnych błędów.<br>O sztuce dobierania sosu do makaronu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego