Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
potem w poprzek na kwadraciki, rozrzucić na stolnicy. Ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.
Grzyby namoczyć, ugotować, pokroić w paseczki. Pokrojoną kapustę zalać wywarem z grzybów, ugotować, odparować.
Cebulę zeszklić na tłuszczu, oprószyć mąką, zasmażyć. Połączyć z kapustą, wymieszać z łazankami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysypanym bułką tartą, zapiec.
Dobra rada!
Łazanki można przygotować na zapas. Pokrojone ciasto należy dobrze wysuszyć i zamknąć w papierowej torbie.
DUZO: WITAMINY C, BŁONNIKA
Bigos polski
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Kapustę kiszoną pokroić, zalać małą ilością wrzątku, dodać boczek i kilka jagód jałowca, gotować do miękkości około godziny. Białą kapustę poszatkować, zalać małą ilością wrzątku, gotować
potem w poprzek na kwadraciki, rozrzucić na stolnicy. Ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.<br>Grzyby namoczyć, ugotować, pokroić w paseczki. Pokrojoną kapustę zalać wywarem z grzybów, ugotować, odparować.<br>Cebulę zeszklić na tłuszczu, oprószyć mąką, zasmażyć. Połączyć z kapustą, wymieszać z łazankami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysypanym bułką tartą, zapiec.<br>Dobra rada!<br>Łazanki można przygotować na zapas. Pokrojone ciasto należy dobrze wysuszyć i zamknąć w papierowej torbie.<br>DUZO: WITAMINY C, BŁONNIKA<br>Bigos polski<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Kapustę kiszoną pokroić, zalać małą ilością wrzątku, dodać boczek i kilka jagód jałowca, gotować do miękkości około godziny. Białą kapustę poszatkować, zalać małą ilością wrzątku, gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego