Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 19
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Mao Yan Bo.
Wraz z właścicielem przyjechał do Nowego Targu - Dou Zhen Jie - 32-letni kucharz, który ukończył w Szanghaju szkołę kucharską. Wcześniej spędził rok w Australii, potem dwa lata pracował w restauracji w Gdyni, a następnie przez kilka miesięcy w Kielcach. Gotuje już od 13 lat.

Nie tylko potrawy

Mao Yan Bo planuje otworzyć pod restauracją chiński bar ze stolikami w ogródku. Zapowiada, że chce też Polakom przybliżyć kulturę chińską. Marzy, by było to miejsce, gdzie nie tylko byłyby serwowane potrawy z jego rodzinnego kraju, chciał, by jego lokal przekształcił się w małe centrum kultury Chin. - Polacy niewiele wiedzą o
Mao Yan Bo.<br>Wraz z właścicielem przyjechał do Nowego Targu - Dou Zhen Jie - 32-letni kucharz, który ukończył w Szanghaju szkołę kucharską. Wcześniej spędził rok w Australii, potem dwa lata pracował w restauracji w Gdyni, a następnie przez kilka miesięcy w Kielcach. Gotuje już od 13 lat.<br><br>&lt;tit&gt;Nie tylko potrawy&lt;/&gt;<br><br>Mao Yan Bo planuje otworzyć pod restauracją chiński bar ze stolikami w ogródku. Zapowiada, że chce też Polakom przybliżyć kulturę chińską. Marzy, by było to miejsce, gdzie nie tylko byłyby serwowane potrawy z jego rodzinnego kraju, chciał, by jego lokal przekształcił się w małe centrum kultury Chin. - Polacy niewiele wiedzą o
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego