Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
jeszcze 3-4 minuty.
Gotową potrawę wyłóż a podgrzany półmisek, polej sosem powstałym podczas smażenia. Gulasz rybny doskonale smakuje z ziemniakami puree i surówką z kapusty lub kiszonych ogórków.
RADA: ryba będzie bardziej apetyczna i nie rozpadnie się podczas smażenia, jeśli wcześniej opanierujesz ją w mące.


MIĘSO
WOŁOWINA PO CYGAŃSKU

Mięso dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, usuń błony i ścięgna, a następnie lekko obij ze wszystkich stron drewnianym tłuczkiem. Dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Obtocz mięso w mące i na gorącym maśle podsmaż ze wszystkich stron, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso do rondla, wlej bulion (może
jeszcze 3-4 minuty.<br>Gotową potrawę wyłóż a podgrzany półmisek, polej sosem powstałym podczas smażenia. Gulasz rybny doskonale smakuje z ziemniakami puree i surówką z kapusty lub kiszonych ogórków.<br>RADA: ryba będzie bardziej apetyczna i nie rozpadnie się podczas smażenia, jeśli wcześniej opanierujesz ją w mące.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;MIĘSO&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;WOŁOWINA PO CYGAŃSKU&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Mięso dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, usuń błony i ścięgna, a następnie lekko obij ze wszystkich stron drewnianym tłuczkiem. Dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Obtocz mięso w mące i na gorącym maśle podsmaż ze wszystkich stron, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso do rondla, wlej bulion (może
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego