Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
na piersi włożyć dwie gałązki świeżego estragonu lub posmarować kurczaka masłem czosnkowym.
O czym warto pamiętać:
Plasterki pomarańczy włożyć do środka tuszki, a podczas pieczenia polewać ją sokiem pomarańczowym, wymieszanym z miodem.
Plastry boczku ułożyć na piersiach i udkach. W połowie pieczenia usunąć zrumieniony boczek. Podawać go razem z pieczenią.

Mikrofalówka
Kurczaki można piec w kuchence mikrofalowej. Będą równie dobre, jak te pieczone w piekarniku, jednak ich skórka nie uzyska charakterystycznego, złotego koloru. Podczas pieczeni całej tuszki, końcówki skrzydełek i udek trzeba zabezpieczyć przed zbytnim przypieczeniem, owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną do pieczeni. Kurczę należy położyć na talerzu z mikrofalówki
na piersi włożyć dwie gałązki świeżego estragonu lub posmarować kurczaka masłem czosnkowym.<br>O czym warto pamiętać:<br>Plasterki pomarańczy włożyć do środka tuszki, a podczas pieczenia polewać ją sokiem pomarańczowym, wymieszanym z miodem.<br>Plastry boczku ułożyć na piersiach i udkach. W połowie pieczenia usunąć zrumieniony boczek. Podawać go razem z pieczenią.<br>&lt;gap&gt;<br>Mikrofalówka<br>Kurczaki można piec w kuchence mikrofalowej. Będą równie dobre, jak te pieczone w piekarniku, jednak ich skórka nie uzyska charakterystycznego, złotego koloru. Podczas pieczeni całej tuszki, końcówki skrzydełek i udek trzeba zabezpieczyć przed zbytnim przypieczeniem, owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną do pieczeni. Kurczę należy położyć na talerzu z mikrofalówki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego