Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
cebula (6 dag), 1 łyżka drobno posiekanej zielonej papryki, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka keczupu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, sól, biały pieprz; do przybrania: 10 oliwek nadziewanych papryką, 1 łyżka ziaren marynowanego zielonego pieprzu
Mule osączyć z oliwy, oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Oliwę osączoną z muli starannie wymieszać z keczupem, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodać cebulę, czosnek, pomidory, paprykę, oliwki, natkę i oregano
cebula (6 dag), 1 łyżka drobno posiekanej zielonej papryki, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 1 ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka keczupu, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, sól, biały pieprz; do przybrania: 10 oliwek nadziewanych papryką, 1 łyżka ziaren marynowanego zielonego pieprzu<br>Mule osączyć z oliwy, oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Oliwę osączoną z muli starannie wymieszać z keczupem, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodać cebulę, czosnek, pomidory, paprykę, oliwki, natkę i oregano
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego