Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Liść laurowy

Ryba
Składniki: ryba (sandacz, szczupak), 3 pory, seler, pietruszka,, pieprz i sól do smaku, 1 łyżka octu winnego, kilka plasterków cytryny, 1/2 szklanki wody, 10 liści laurowych, 2 łyżki masła.
Sposób przyrządzania: podsmażyć 2 pory i osobno pokrojone w kostkę, seler, pietruszkę i pora. Rybę nafaszerować włoszczyzną. Na dno wysmarowanego masłem naczynia położyć pory, na nich liście laurowe, następnie rybę obłożoną z wierzchu liśćmi laurowymi. Polać octem winnym i wodą. Piec w piekarniku w temperaturze 200&730;C przez 30 minut kilkakrotnie polewając rybę wytworzonym sosem. W miarę potrzeby uzupełniać wodę. Po upieczeniu usunąć liście. Na półmisku położyć upieczone pory
Liść laurowy&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Ryba &lt;gap&gt;<br>Składniki: ryba (sandacz, szczupak), 3 pory, seler, pietruszka,, pieprz i sól do smaku, 1 łyżka octu winnego, kilka plasterków cytryny, 1/2 szklanki wody, 10 liści laurowych, 2 łyżki masła.<br>Sposób przyrządzania: podsmażyć 2 pory i osobno pokrojone w kostkę, seler, pietruszkę i pora. Rybę nafaszerować włoszczyzną. Na dno wysmarowanego masłem naczynia położyć pory, na nich liście laurowe, następnie rybę obłożoną z wierzchu liśćmi laurowymi. Polać octem winnym i wodą. Piec w piekarniku w temperaturze 200&730;C przez 30 minut kilkakrotnie polewając rybę wytworzonym sosem. W miarę potrzeby uzupełniać wodę. Po upieczeniu usunąć liście. Na półmisku położyć upieczone pory
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego