się zrumieni i utworzy się chrupiąca, złocista skórka, jeśli będziesz je smażyć krótko na mocnym ogniu.<br>CIASTO<br><name type="prod">CIASTECZKA OWOCOWE</><br>Dla 12 osób Przygotowanie: 40 min 378 kcal<br>600 g mąki.<br>250 g masła.<br>3-4 surowe żółtka,<br>0,5 szklanki śmietany,<br>skórka z jednej cytryny, <br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej<br>Nadzienie:<br>owoce ze słoika lub konfitury<br>Piana:<br>3-4 białka,<br>200 g cukru pudru,<br>cukier waniliowy<br>Posiekaj nożem miękkie masło z przesianą mąką pszenną i sodą oczyszczoną.<br>Żółtka utrzyj z cukrem i startą skórką cytryny na gładką masę, dodaj śmietanę. Wyrabiaj ciasto, stopniowo dodając mąkę z masłem i sodą. Jeśli będzie