Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tyle piwa, by powstała gęsta masa. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podgrzać, ale nie dopuścić do zgotowania. Tak przygotowanym kremem posmarować kromki chleba, włożyć do nagrzanego piekarnika i przyrumienić.
Grillowane skrzydełka po indiańsku
Dla 4 osób
1 kg skrzydełek, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka miodu, 4 łyżki Musztardy Ognistej KAMIS, 1/2 łyżeczki Imbiru KAMIS, 1/2 łyżeczki Czosnku granulowanego KAMIS
olej wymieszać z miodem, musztardą, imbirem i czosnkiem granulowanym. Polać skrzydełka i marnować przez dwie godziny. Skrzydełka piec na grillu często obracając. W przypadku, gdy miód jest bardzo gęsty rozcieńczyć go odrobiną cieplej, przegotowanej wody.
Sos tatarsko-musztardowy
tyle piwa, by powstała gęsta masa. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podgrzać, ale nie dopuścić do zgotowania. Tak przygotowanym kremem posmarować kromki chleba, włożyć do nagrzanego piekarnika i przyrumienić.<br>Grillowane skrzydełka po indiańsku<br>Dla 4 osób<br>1 kg skrzydełek, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka miodu, 4 łyżki Musztardy Ognistej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1/2 łyżeczki Imbiru &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1/2 łyżeczki Czosnku granulowanego &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;<br>olej wymieszać z miodem, musztardą, imbirem i czosnkiem granulowanym. Polać skrzydełka i marnować przez dwie godziny. Skrzydełka piec na grillu często obracając. W przypadku, gdy miód jest bardzo gęsty rozcieńczyć go odrobiną cieplej, przegotowanej wody.<br>Sos tatarsko-musztardowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego