Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ml (nieco ponad szkl.) mleka
plasterek cebuli
szczypta gałki muszkatołowej
50 g masła
odrobina tłuszczu do posmarowania formy
50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki
odrobina musztardy
175 g startego żółtego sera (najbardziej odpowiedni gatunek cheddar)
4 żółtka
sól i pieprz do smaku
5 białek
350 ml słodkiej śmietany
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Mleko zagotować z cebulą i gałką muszkatołową, odcedzić. Posmarować masłem sześć filiżanek.
2 Masło stopić, a potem dodać do niego mąkę i musztardę. Podgrzewać 30 sekund, zdjąć garnek z ogni. Gorące mleko podprawić zasmażką, postawić je na ogniu i, mieszając, ponownie podgrzewać przez 30 sekund. Dodać
ml (nieco ponad szkl.) mleka<br>plasterek cebuli<br>szczypta gałki muszkatołowej<br>50 g masła<br>odrobina tłuszczu do posmarowania formy <br>50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki<br>odrobina musztardy<br>175 g startego żółtego sera (najbardziej odpowiedni gatunek cheddar)<br>4 żółtka<br>sól i pieprz do smaku<br>5 białek<br>350 ml słodkiej śmietany<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Mleko zagotować z cebulą i gałką muszkatołową, odcedzić. Posmarować masłem sześć filiżanek.<br>2 Masło stopić, a potem dodać do niego mąkę i musztardę. Podgrzewać 30 sekund, zdjąć garnek z ogni. Gorące mleko podprawić zasmażką, postawić je na ogniu i, mieszając, ponownie podgrzewać przez 30 sekund. Dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego