Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
uświetni niedzielny obiad. Wbrew pozorom, wcale nie tak trudno je przyrządzić.

15 g masła
1 łyżka oleju roślinnego
1,6 kg kurczaka
sól selerowa
pieprz
2 drobno posiekane ząbki czosnku
pęczek rozmarynu
pęczek tymianku
150 ml (3/4 szkl.) bulionu z kury lub wywaru z warzyw
3 łyżki śmietany
1 Piekarnik należy podgrzać do temperatury 200oC. Masło roztopić z olejem w dużej, głębokiej patelni. Następnie włożyć do niej kurczaka. Smażyć 5 minut z obu stron, aż skórka uzyska apetyczny, złoty kolor. Potem przełożyć mięso do średniej wielkości brytfanny. Pozostały na patelni tłuszcz zachować. Przyda się do przygotowania sosu.
Szef kuchni radzi
uświetni niedzielny obiad. Wbrew pozorom, wcale nie tak trudno je przyrządzić.<br>&lt;gap&gt;<br>15 g masła<br>1 łyżka oleju roślinnego<br>1,6 kg kurczaka<br>sól selerowa<br>pieprz<br>2 drobno posiekane ząbki czosnku<br>pęczek rozmarynu <br>pęczek tymianku<br>150 ml (3/4 szkl.) bulionu z kury lub wywaru z warzyw<br>3 łyżki śmietany<br>1 Piekarnik należy podgrzać do temperatury 200oC. Masło roztopić z olejem w dużej, głębokiej patelni. Następnie włożyć do niej kurczaka. Smażyć 5 minut z obu stron, aż skórka uzyska apetyczny, złoty kolor. Potem przełożyć mięso do średniej wielkości brytfanny. Pozostały na patelni tłuszcz zachować. Przyda się do przygotowania sosu.<br>Szef kuchni radzi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego