razem z selerem obsmażyć na oliwie.<br>Dodać mięso, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać wino, dusić, aż sos nieco odparuje. Dodać pomidory i dusić jeszcze 40 min na wolnym ogniu. Przyprawić ragout solą, pieprzem i gałką. <br>Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i ciągle mieszając, rozprowadzić ją z zimnym mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płaty <name type="prod">lasagne</> krotko obgotować w dużej ilości wody.<br>Formę do zapiekania posmarować masłem, przykryć cienką warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać beszamelem, posypać plasterkami <name type="prod">mozzarelli</> i <name type="prod">parmezanem</>. Tak samo ułożyć kolejne dwie warstwy. Ostatnią warstwę powinny stanowić