Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
fasolką szparagową (mrożona lub z puszki).
Kotlety schabowe z rozmarynem i pomarańczą

400 g schabu, 2 pomarańcze, ząbek czosnku, suszony rozmaryn, 4 łyżki oleju, sól, pieprz
Mięso opłukać, wykroić z niego 4 kotlety. Zbić je, oprószyć pieprzem i rozmarynem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Pomarańcze sparzyć. Jedna obrać, podzielić na cząstki. Z drugie wycisnąć sok.
Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.
Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem. Chwilę podgrzewać.
Mięso obłożyć pomarańczami i podlać sokiem. Podawać z ryżem.
Kurczak z owocowym sosem

tuszka kurczęcia (ok. 1,20 kg), 1
fasolką szparagową (mrożona lub z puszki).<br>Kotlety schabowe z rozmarynem i pomarańczą<br>&lt;gap&gt;<br>400 g schabu, 2 pomarańcze, ząbek czosnku, suszony rozmaryn, 4 łyżki oleju, sól, pieprz<br>Mięso opłukać, wykroić z niego 4 kotlety. Zbić je, oprószyć pieprzem i rozmarynem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.<br>Pomarańcze sparzyć. Jedna obrać, podzielić na cząstki. Z drugie wycisnąć sok.<br>Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.<br>Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem. Chwilę podgrzewać.<br>Mięso obłożyć pomarańczami i podlać sokiem. Podawać z ryżem.<br>Kurczak z owocowym sosem<br>&lt;gap&gt;<br>tuszka kurczęcia (ok. 1,20 kg), 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego