spód się zrumieni, przewrócić omlet na drugą stronę.<br>Wyłożyć na półmisek i podzielić na porcje.<br><gap><br><name type="prod">Lumache</> al pomodoro<br> <name type="prod">Lumache</> w sosie pomidorowym<br>40 dag <name type="prod">lumache</>, 70 dag dojrzałych pomidorów, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posieknej bazylii, 4 łyżki oliwy, cukier, pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>Spaghetti<br><name type="prod">rigatoni</><br><name type="prod">penne</><br><name type="prod">fusilli</><br><name type="prod">rigatoni</><br>Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.<br>W rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek na brązowo (obrane ząbki), dodać lyżkę bazylii, pomidory i gotować na wolnym ogniu około 20 min. pod koniec doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i resztą bazylii.<br>Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka z sosem i mieszając