Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z jednej pomarańczy
3 liście laurowe
1 Piekarnik podgrzać do temp. 180oC. Mąkę przesiać na talerz, wymieszać z solą,, pieprzem i gałka muszkatołową. W takiej panierce obtoczyć mięso.
2 Połowę oleju i połowę masła rozgrzać w żaroodpornej misie. Włożyć do niej połowę mięsa i smażyć 2-3 minuty, do zrumienienia. Przełożyć na talerz. Pozostały olej rozgrzać i obsmażyć na nim resztę mięsa. Kiedy się zrumieni, wyłożyć na talerz.
3 Czosnek i cebulę smażyć przez 5 minut na tym samym tłuszczu, ciągle mieszając. Dodać cukier i gotować minutę na dużym ogniu, mieszając, aż z cukru zrobi się karmel.
4 Mięso wrzucić do
z jednej pomarańczy<br>3 liście laurowe<br>1 Piekarnik podgrzać do temp. 180oC. Mąkę przesiać na talerz, wymieszać z solą,, pieprzem i gałka muszkatołową. W takiej panierce obtoczyć mięso.<br>2 Połowę oleju i połowę masła rozgrzać w żaroodpornej misie. Włożyć do niej połowę mięsa i smażyć 2-3 minuty, do zrumienienia. Przełożyć na talerz. Pozostały olej rozgrzać i obsmażyć na nim resztę mięsa. Kiedy się zrumieni, wyłożyć na talerz.<br>3 Czosnek i cebulę smażyć przez 5 minut na tym samym tłuszczu, ciągle mieszając. Dodać cukier i gotować minutę na dużym ogniu, mieszając, aż z cukru zrobi się karmel.<br>4 Mięso wrzucić do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego