Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
częścią bulionu i mieszając doprowadzić do wrzenia. Schłodzić bulion i gdy żelatyna stężeje, dodać jajka, śmietanę i sos Worcestershire. Ozdobić dużą ilością czarnego kawioru.
- Napój miłosny "morelowe złoto"
Morele świeże, mogą być również z puszki, i mleczko pszczele. w proporcji 10:1.Morele (bez pestek) zmiksować i dodać mleczko pszczele. Przepyszny deser, znany w Chinach od tysięcy lat jako napój miłosny.

O tym warto pamiętać:
- Nie pij zbyt dużo alkoholu. W dużych ilościach usypia, a nie pobudza.
- Lepiej przygotuj jedną ciekawą potrawę niż kilka. Z pełnym żołądkiem nikt nie będzie miał ochoty na amory.
- Zadbaj o oprawę stołu, łóżka i pokoju
częścią bulionu i mieszając doprowadzić do wrzenia. Schłodzić bulion i gdy żelatyna stężeje, dodać jajka, śmietanę i sos Worcestershire. Ozdobić dużą ilością czarnego kawioru.<br>- Napój miłosny "morelowe złoto" <br>Morele świeże, mogą być również z puszki, i mleczko pszczele. w proporcji 10:1.Morele (bez pestek) zmiksować i dodać mleczko pszczele. Przepyszny deser, znany w Chinach od tysięcy lat jako napój miłosny.<br><br>O tym warto pamiętać:<br>- Nie pij zbyt dużo alkoholu. W dużych ilościach usypia, a nie pobudza.<br>- Lepiej przygotuj jedną ciekawą potrawę niż kilka. Z pełnym żołądkiem nikt nie będzie miał ochoty na amory.<br>- Zadbaj o oprawę stołu, łóżka i pokoju
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego