Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
stężeje, ozdobić mleczny sos kroplami galaretki. Następnie za pomocą wykałaczki upodobnić je do serduszek.
Szef kuchni radzi
Przed wyłożeniem galaretki na talerzyki, przepłucz je zimną wodą. Wtedy łatwiej będzie umieścić galaretkę na środku.
Galaretki można podawać, przybrane całymi owocami czarnej porzeczki i ich liśćmi.
WYPIEKI 1
WYKWINTNY TORT CZEKOLADOWY
TRADYCYJNE
Puszyste ciasto, pokryte grubą warstwą czekoladowego kremu, stanowi nieodpartą pokusę dla każdego prawdziwego łasucha...

masło do posmarowania formy
3 łyżki kakao
4 łyżki ciepłej wody
250 g (kostka) margaryny
220 g (1 szkl.) cukru
4 jajka
1 łyżeczka olejku waniliowego
225 g (1,5 szkl.) przesianej mąki tortowej
zielone listki mięty
stężeje, ozdobić mleczny sos kroplami galaretki. Następnie za pomocą wykałaczki upodobnić je do serduszek.<br>Szef kuchni radzi<br>Przed wyłożeniem galaretki na talerzyki, przepłucz je zimną wodą. Wtedy łatwiej będzie umieścić galaretkę na środku.<br>Galaretki można podawać, przybrane całymi owocami czarnej porzeczki i ich liśćmi.<br>WYPIEKI 1<br>WYKWINTNY TORT CZEKOLADOWY<br>TRADYCYJNE<br>Puszyste ciasto, pokryte grubą warstwą czekoladowego kremu, stanowi nieodpartą pokusę dla każdego prawdziwego łasucha...<br>&lt;gap&gt;<br>masło do posmarowania formy<br>3 łyżki kakao<br>4 łyżki ciepłej wody<br>250 g (kostka) margaryny<br>220 g (1 szkl.) cukru<br>4 jajka<br>1 łyżeczka olejku waniliowego<br>225 g (1,5 szkl.) przesianej mąki tortowej<br>zielone listki mięty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego