Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
podsmaż ze wszystkich stron, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso do rondla, wlej bulion (może być z kostki) i czerwone wytrawne wino.
Oczyść i obierz warzyw. Zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami. Włóż warzywa do rondla z mięsem, dodaj rozdrobniony czosnek, listek laurowy i pokrojoną w kostkę cebulę. Rondel przykryj i duś na małym ogniu tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Powstały podczas duszenia sos przetrzyj przez gęste sito, dodaj przecier pomidorowy, zrumienioną na maśle mąkę i pokrojony w cienkie paseczki wędzony boczek. Wymieszaj i gotuj przez chwilę na małym ogniu. Mięso podziel na porcje, posyp zieleniną. Podawaj polane
podsmaż ze wszystkich stron, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso do rondla, wlej bulion (może być z kostki) i czerwone wytrawne wino.<br>Oczyść i obierz warzyw. Zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami. Włóż warzywa do rondla z mięsem, dodaj rozdrobniony czosnek, listek laurowy i pokrojoną w kostkę cebulę. Rondel przykryj i duś na małym ogniu tak długo, aż mięso będzie miękkie.<br>Powstały podczas duszenia sos przetrzyj przez gęste sito, dodaj przecier pomidorowy, zrumienioną na maśle mąkę i pokrojony w cienkie paseczki wędzony boczek. Wymieszaj i gotuj przez chwilę na małym ogniu. Mięso podziel na porcje, posyp zieleniną. Podawaj polane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego