Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
na patelnię, dodać anyż i sos sojowy. Można podlać niewielką ilością wody. Dusić, dopóki kapelusze nie zmiękną. Dodać cebulkę i posolić. Dusić jeszcze przez 2 minuty.
3 Mąkę kukurydzianą wymieszać z jedną łyżką wody i odrobiną gorącego sosu. Podprawić nią resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.
SOS ŚLIWKOWY

SKŁADNIKI
1 łyżka plakatów migdałowych
1 łyżka oleju
2 łyżki czerwonego sosu śliwkowego
1 łyżka sosu chili
1 posiekana cebula
50 ml bulionu
1 Migdałowe płatki podsmażyć, aż się zrumieni. Dodać resztę składników. Dusić przez 2 minuty.
Ten pikantny sos podawać do kurczaka lub do wieprzowiny. Dodany do chińskich warzyw
na patelnię, dodać anyż i sos sojowy. Można podlać niewielką ilością wody. Dusić, dopóki kapelusze nie zmiękną. Dodać cebulkę i posolić. Dusić jeszcze przez 2 minuty.<br>3 Mąkę kukurydzianą wymieszać z jedną łyżką wody i odrobiną gorącego sosu. Podprawić nią resztę sosu i zagotować. Wyjąć gwiazdki anyżu i podawać.<br>SOS ŚLIWKOWY<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>1 łyżka plakatów migdałowych<br>1 łyżka oleju<br>2 łyżki czerwonego sosu śliwkowego <br>1 łyżka sosu chili<br>1 posiekana cebula<br>50 ml bulionu<br>1 Migdałowe płatki podsmażyć, aż się zrumieni. Dodać resztę składników. Dusić przez 2 minuty.<br>Ten pikantny sos podawać do kurczaka lub do wieprzowiny. Dodany do chińskich warzyw
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego