Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2908
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
Parmizzano"), na początku lat 90. To były świetne czasy dla Marriotta, a lepszej włoszczyzny w Polsce nie było! Pamiętam, pisałem o nim - że kuchnia ściśle włoska, a nazwisko bliskowschodnie (on jest z Jordanii), co świadczy dobitnie, że przy rondlu nie pochodzenie decyduje, ale umiejętności, wiedza i wrażliwość.
P.


Klub smakosza

SMAKOSZ W BIBLIOTECE
LUCYNA ĆWIERCIAKIEWICZ -"365 OBIADÓW"
Niniejszym inicjujemy nową rubrykę w naszym Klubie Smakosza, poświęconą książkom kucharskim. Będziemy przedstawiać zarówno kulinarną klasykę, jak i nowości wydawnicze. Nie zabraknie białych kruków i wydawniczych kuriozów. Za każdym razem wybierzemy dla Państwa kilka szczególnie atrakcyjnych przepisów.

Cóż, "first things first", jak powiadają Anglicy
Parmizzano"&lt;/&gt;), na początku lat 90. To były świetne czasy dla &lt;name type="place"&gt;Marriotta&lt;/&gt;, a lepszej włoszczyzny w Polsce nie było! Pamiętam, pisałem o nim - że kuchnia ściśle włoska, a nazwisko bliskowschodnie (on jest z Jordanii), co świadczy dobitnie, że przy rondlu nie pochodzenie decyduje, ale umiejętności, wiedza i wrażliwość.<br>&lt;au&gt;P.&lt;/&gt;&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br><br>&lt;div type="art" sub="culture" sex="f"&gt;&lt;tit&gt;Klub smakosza&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;SMAKOSZ W BIBLIOTECE&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;LUCYNA ĆWIERCIAKIEWICZ -"365 OBIADÓW"&lt;/&gt;<br>&lt;intro&gt;Niniejszym inicjujemy nową rubrykę w naszym Klubie Smakosza, poświęconą książkom kucharskim. Będziemy przedstawiać zarówno kulinarną klasykę, jak i nowości wydawnicze. Nie zabraknie białych kruków i wydawniczych kuriozów. Za każdym razem wybierzemy dla Państwa kilka szczególnie atrakcyjnych przepisów.&lt;/&gt;<br><br>Cóż, &lt;foreign lang="eng"&gt;"first things first"&lt;/&gt;, jak powiadają Anglicy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego