Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
upodobań do farszu można dodać drobno pokrojony, chudy, wędzony boczek lub ugotowana i zmieloną kwaszoną kapustę.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1469kJ (351kcal)
Białko 24,2g
Węglowodany 60.8g
Tłuszcz 0,6g
Błonnik 10,6g

CENOS(r)
FASOLA
Biała Drobna
0,5 kg
Szlachetne zdrowie na tradycyjnym polskim stole
Sposób przyrządzeni
Fasoli Drobnej.
CENOS:
Fasolę Drobną CENOS przed gotowaniem opłucz i namocz przez około 12-24 godzin w zimnej wodzie. W tej samej wodzie gotuj, a wywar użyj do sporządzania potrawy.
Z fasoli przyrządza się zupę fasolową, kotlety, zapiekanki, podaje na sypko jako danie samodzielne, wykorzystuje w sosach i jako
upodobań do farszu można dodać drobno pokrojony, chudy, wędzony boczek lub ugotowana i zmieloną kwaszoną kapustę.<br> Wartość odżywcza w 100g<br>Wartość energetyczna 1469kJ (351kcal)<br>Białko 24,2g<br>Węglowodany 60.8g<br>Tłuszcz 0,6g<br>Błonnik 10,6g&lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;CENOS(r)&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;FASOLA<br>Biała Drobna&lt;/&gt;<br>0,5 kg<br>Szlachetne zdrowie na tradycyjnym polskim stole<br>Sposób przyrządzeni <br>&lt;name type="prod"&gt;Fasoli Drobnej&lt;/&gt;.<br>&lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt;:<br>&lt;name type="prod"&gt;Fasolę Drobną&lt;/&gt; &lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt; przed gotowaniem opłucz i namocz przez około 12-24 godzin w zimnej wodzie. W tej samej wodzie gotuj, a wywar użyj do sporządzania potrawy.<br>Z fasoli przyrządza się zupę fasolową, kotlety, zapiekanki, podaje na sypko jako danie samodzielne, wykorzystuje w sosach i jako
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego