upodobań do farszu można dodać drobno pokrojony, chudy, wędzony boczek lub ugotowana i zmieloną kwaszoną kapustę.<br> Wartość odżywcza w 100g<br>Wartość energetyczna 1469kJ (351kcal)<br>Białko 24,2g<br>Węglowodany 60.8g<br>Tłuszcz 0,6g<br>Błonnik 10,6g</><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">CENOS(r)</><br><name type="prod">FASOLA<br>Biała Drobna</><br>0,5 kg<br>Szlachetne zdrowie na tradycyjnym polskim stole<br>Sposób przyrządzeni <br><name type="prod">Fasoli Drobnej</>.<br><name type="org">CENOS</>:<br><name type="prod">Fasolę Drobną</> <name type="org">CENOS</> przed gotowaniem opłucz i namocz przez około 12-24 godzin w zimnej wodzie. W tej samej wodzie gotuj, a wywar użyj do sporządzania potrawy.<br>Z fasoli przyrządza się zupę fasolową, kotlety, zapiekanki, podaje na sypko jako danie samodzielne, wykorzystuje w sosach i jako