Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 19
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Klasyczny Gordon blue to soczysty kawałek lekko klepanego filetu schabowego, tak zawiniętego, aby tworzył wnętrze wypełnione najwyższej klasy szynką z dodatkiem ostrego żółtego sera z Parmy. Całość powinna być panierowana w bułeczce tartej (przesianej!) i usmażona w pełnym oleju na złoto.
I tak też się stało w ową środę "Pod Strzechą" - no, może zamiast parmezanu zastosowano goudę, a w kotlecie brakowało szynki ale było to bez znaczenia. Podano naprawdę świeże, pyszne i chrupiące danie, szczególnie gdy tandem ten uzupełniała sałatka francuska - wiosenna mieszanka świeżych pomidorów, ogórków i sałaty pekińskiej, podlanych niebanalnym i nie nachalnym dressingiem oraz ryż - stały towarzysz moich kulinarnych
Klasyczny Gordon blue to soczysty kawałek lekko klepanego filetu schabowego, tak zawiniętego, aby tworzył wnętrze wypełnione najwyższej klasy szynką z dodatkiem ostrego żółtego sera z Parmy. Całość powinna być panierowana w bułeczce tartej (przesianej!) i usmażona w pełnym oleju na złoto.<br>I tak też się stało w ową środę "Pod Strzechą" - no, może zamiast parmezanu zastosowano goudę, a w kotlecie brakowało szynki ale było to bez znaczenia. Podano naprawdę świeże, pyszne i chrupiące danie, szczególnie gdy tandem ten uzupełniała sałatka francuska - wiosenna mieszanka świeżych pomidorów, ogórków i sałaty pekińskiej, podlanych niebanalnym i nie nachalnym &lt;orig&gt;dressingiem&lt;/&gt; oraz ryż - stały towarzysz moich kulinarnych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego