Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zagotować mieszając, zdjąć z ognia i roztopić w nim masło. Żółtka i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby ubić na krem w wysokiej misce i wymieszać z sosem. Podać łososi z sosem, ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką i słodko-kwaśną sałatką z ogórków.

Deser Tiramisu
Składniki:

Krem:
Utrzeć mikserem żółtka z cukrem na kogiel-mogiel. Gdy już będą utarte na gładka masę, dodać stopniowo mascarpone i dalej ubijać na gładką puszystą masę.
Sposób przyrządzenia:
Do kawy dodać koniak. W głębokim naczyniu układać warstwami nasączone biszkopty i krem (ok. 4 warstw). Wstawić do lodówki na 3
zagotować mieszając, zdjąć z ognia i roztopić w nim masło. Żółtka i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby ubić na krem w wysokiej misce i wymieszać z sosem. Podać łososi z sosem, ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką i słodko-kwaśną sałatką z ogórków.<br>&lt;gap&gt;<br>Deser Tiramisu<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Krem:<br>Utrzeć mikserem żółtka z cukrem na kogiel-mogiel. Gdy już będą utarte na gładka masę, dodać stopniowo mascarpone i dalej ubijać na gładką puszystą masę.<br>Sposób przyrządzenia:<br>Do kawy dodać koniak. W głębokim naczyniu układać warstwami nasączone biszkopty i krem (ok. 4 warstw). Wstawić do lodówki na 3
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego