Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek na trzy plastry. Czekoladę Wedla rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu otrzymania puszystego kremu. Plastry ciasta nasączyć obficie ponczem, przełożyć czekoladowym kremem, udekorować glazurą z rozpuszczonej czekolady Wedla, ubrać owocami i rulonikami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Przyjemność w kuleczkach
Składniki:
20 dag czekolady deserowej Wedla, 1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej
do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek na trzy plastry. Czekoladę &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt; rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu otrzymania puszystego kremu. Plastry ciasta nasączyć obficie ponczem, przełożyć czekoladowym kremem, udekorować glazurą z rozpuszczonej czekolady &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, ubrać owocami i rulonikami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny.<br>Przyjemność w kuleczkach<br>Składniki:<br>20 dag czekolady deserowej &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, 1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego