mleka<br>Krem:<br>2 jajka,<br>szklanka mleka,<br>300 g masła,<br>1,5 szklanki cukru,<br>laska wanilii<br>lub cukier wanilinowy,<br>orzechy włoskie<br>Wodę (lub mleko), sól i miękkie masło wymieszaj, podgrzej na małym ogniu, aż się zgotuj, wsyp mąkę i cały czas mieszając, by nie utworzyły się grudki, gotuj 5-10 minut. Ugotowaną masę trochę schłódź, mniej więcej do 80oC, a następnie, mieszając jeszcze 15-20 minut, stopniowo dodawaj jajka. Mieszaj, aż masa nabierze gładkiej, jednolitej konsystencji. Wypełnij masą szprycę i wyciskaj z niej na wysmarowaną tłuszczem blachę niewielkie kleksy, starając się zachować między nimi około 2-centymetrowe odstępy. Wstaw do piekarnika nagranego