Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
na puszystą masę. Przesiać kakao do kremu i dolać słodki likier amaretto lub koniak. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i lekko schłodzić.
4 Ciasto przekroić na trzy krążki. Dwa posmarować masą i przykryć trzecim. Odłożyć 2 łyżki masy, resztę rozsmarować na wierzchu ciasta. Udekorować kremem i czekoladowymi listkami.
Szef kuchni radzi
Umocz listki w czekoladzie i, gdy wyschną, bardzo delikatnie rozdziel.
Głęboką formę, odpowiednią do pieczenia w kuchence mikrofalowej, wyłożyć pergaminem. Wlać do niej masę, wygładzić i piec w wysokiej temperaturze 11 minut. Po wyjęciu z mikrofalówki jeszcze na 10 minut zostawić w foremce.
WYPIEKI 2
TARTA MORELOWA
DOMOWE
Smak tego wypieku
na puszystą masę. Przesiać kakao do kremu i dolać słodki likier amaretto lub koniak. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i lekko schłodzić.<br>4 Ciasto przekroić na trzy krążki. Dwa posmarować masą i przykryć trzecim. Odłożyć 2 łyżki masy, resztę rozsmarować na wierzchu ciasta. Udekorować kremem i czekoladowymi listkami.<br>Szef kuchni radzi<br>Umocz listki w czekoladzie i, gdy wyschną, bardzo delikatnie rozdziel.<br>Głęboką formę, odpowiednią do pieczenia w kuchence mikrofalowej, wyłożyć pergaminem. Wlać do niej masę, wygładzić i piec w wysokiej temperaturze 11 minut. Po wyjęciu z mikrofalówki jeszcze na 10 minut zostawić w foremce.<br>WYPIEKI 2<br>TARTA MORELOWA<br>DOMOWE<br>Smak tego wypieku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego