B1<br>Ważne dla: Wzrost, funkcje układu nerwowego i mięśniowego, produkcja energii.<br>Źródło witamin Produkty zbożowe, orzechy, fasola, groch, ryż, mięso i podroby.<br>Witamina B2<br>Ważne dla: Przemiany energetyczne, wzrost, prawidłowe funkcjonowanie tkanek.<br>Źródło witamin Mięso, wątroba, ryby, produkty mleczne, brokuły i szpinak, drób.<br>Niacyna (Witamina B3)<br>Ważne dla: Przemiany energetyczne. W dużych ilościach może zmniejszyć poziom cholesterolu.<br>Źródło witamin Podroby, mięso, ryby, drób, produkty pełnoziarniste, mleko, jaja, warzywa zielone (brokuły, szczypiorek) i orzechy.<br>Witamina B5 (kwas pantotenowy)<br>Ważne dla: Przemiana białkowa, tłuszczowa i węglowodanowa. Poprawia wygląd skóry i włosów.<br>Źródło witamin Mięso, podroby, produkty zbożowe, groch i ziemniaki.<br>Witamina B6<br>Ważne dla: Funkcje