stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć.<br>Doda rozdrobnione mięso, boczek i kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem orz przyprawą do bigosu.<br>DUŻO: WITAMINY C, ŻELAZA<br>Dobra rada!<br>Po przyrządzeniu bigos warto schłodzić, zmrozić, a potem raz jeszcze zagotować. Będzie wtedy najlepszy. Wegetarianie zamiast mięsa mogą użyć kostki sojowej, która świetnie je zastępuje.<br>Fasolka po bretońsku<br>SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:<br><gap><br>Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. W czasie gotowania fasoli zeszklić na tłuszczu pokrojoną w krążki cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę i boczek, lekko podrumienić.<br>Następnie do