Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z niewielką ilością soli, aż wypłynie sok.
Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj. Możesz też białka posiekać w drobniutką kostkę, a żółtka rozetrzeć z łyżeczką śmietany, dodać odrobinę musztardy i cukru i wymieszać.
Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.
Wlej kefir (chłodnik możesz też przygotować na bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru.
Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po
z niewielką ilością soli, aż wypłynie sok.<br>Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj. Możesz też białka posiekać w drobniutką kostkę, a żółtka rozetrzeć z łyżeczką śmietany, dodać odrobinę musztardy i cukru i wymieszać.<br>Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.<br>Wlej kefir (chłodnik możesz też przygotować na bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru.<br>Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego