Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
12 porcji:
25 dag mąki, 25 dag sera białego tłustego, 25 dag masła, 4 jabłka, cukier puder do posypania, tłuszcz do blachy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ser zmiel na miałko. Masło ogrzej do temperatury pokojowej. Jabłka obierz i pokrój na cząstki. Na stolnicy rozsyp mąkę. Dodaj do niej ser i masło. Zagnieć składniki. Ciasto rozwałkuj i szklanką wykrój kółka. Na każde połóż po kawałku jabłka. Zlep na rogach.
2. Ciasteczka ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 30 minut w temp. 175oC. Przestudzone posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 260 kcal

Drobiowe roladki
( Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM)
Produkty na 5
12 porcji:<br>25 dag mąki, 25 dag sera białego tłustego, 25 dag masła, 4 jabłka, cukier puder do posypania, tłuszcz do blachy<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Ser zmiel na miałko. Masło ogrzej do temperatury pokojowej. Jabłka obierz i pokrój na cząstki. Na stolnicy rozsyp mąkę. Dodaj do niej ser i masło. Zagnieć składniki. Ciasto rozwałkuj i szklanką wykrój kółka. Na każde połóż po kawałku jabłka. Zlep na rogach.<br>2. Ciasteczka ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 30 minut w temp. 175oC. Przestudzone posyp cukrem pudrem.<br>Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 260 kcal<br>&lt;gap&gt;<br>Drobiowe roladki<br>( Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM)<br>Produkty na 5
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego