Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do smaku. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć je z masą.
3 Filiżanki napełnić masą serowa do 2/3 wysokości. Ustawić naczynia na blasze, napełnionej wrzącą wodą i piec 15 minut w piekarniku lub do momentu, aż masa urośnie. Pozwolić jej opaść i wystygnąć.
4 Piekarnik rozgrzać do 220oC. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Odwrócić filiżanki i wyjąć z nich suflety, po czym poukładać je w naczyniu. Posypać resztką sera, przyprawić śmietanę solą i pieprzem, polać nią suflety. Piec 10 minut na złoty kolor.
SER, JAJKA I MLEKO 3
Oryginalne formy
Można użyć każdej formy, aby przyrządzić wspaniały suflet o niespotykanym
do smaku. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć je z masą.<br>3 Filiżanki napełnić masą serowa do 2/3 wysokości. Ustawić naczynia na blasze, napełnionej wrzącą wodą i piec 15 minut w piekarniku lub do momentu, aż masa urośnie. Pozwolić jej opaść i wystygnąć.<br>4 Piekarnik rozgrzać do 220oC. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Odwrócić filiżanki i wyjąć z nich suflety, po czym poukładać je w naczyniu. Posypać resztką sera, przyprawić śmietanę solą i pieprzem, polać nią suflety. Piec 10 minut na złoty kolor.<br>SER, JAJKA I MLEKO 3<br>Oryginalne formy<br>Można użyć każdej formy, aby przyrządzić wspaniały suflet o niespotykanym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego