Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
przez kilka minut. Przed podaniem usunąć nici, pokroić w plastry, podawać z sosem oraz pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową (mrożona lub z puszki).
Kotlety schabowe z rozmarynem i pomarańczą

400 g schabu, 2 pomarańcze, ząbek czosnku, suszony rozmaryn, 4 łyżki oleju, sól, pieprz
Mięso opłukać, wykroić z niego 4 kotlety. Zbić je, oprószyć pieprzem i rozmarynem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Pomarańcze sparzyć. Jedna obrać, podzielić na cząstki. Z drugie wycisnąć sok.
Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.
Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem. Chwilę podgrzewać.
Mięso obłożyć pomarańczami
przez kilka minut. Przed podaniem usunąć nici, pokroić w plastry, podawać z sosem oraz pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową (mrożona lub z puszki).<br>Kotlety schabowe z rozmarynem i pomarańczą<br>&lt;gap&gt;<br>400 g schabu, 2 pomarańcze, ząbek czosnku, suszony rozmaryn, 4 łyżki oleju, sól, pieprz<br>Mięso opłukać, wykroić z niego 4 kotlety. Zbić je, oprószyć pieprzem i rozmarynem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.<br>Pomarańcze sparzyć. Jedna obrać, podzielić na cząstki. Z drugie wycisnąć sok.<br>Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.<br>Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem. Chwilę podgrzewać.<br>Mięso obłożyć pomarańczami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego