Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ok. 5 zł
Krem z porów
(Z RUMIANYMI GRZANKAMI)
Produkty na 6 porcji:
4 duże pory, 2 średnie ziemniaki, półtorej kostki rosołowej, sól, pieprz, oliwa, parmezan, grzanki: 1/2 bulki wrocławskiej pokrojonej w kostkę i zrumienionej n suchej patelni
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Umyj i cienko pory. Podsmaż je na oliwie. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do porów. Smaż razem przez minutę. Wlej półtora litr wrzątku, wrzuć kostki rosołowe. Gotuj 25 minut.
2. Zmiksuj warzywa. Dopraw je, zagotuj i posyp tartym parmezanem. Krem oraz chrupiące grzanki podawaj osobno.
3. Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 110 kcal
Biskwity z malinami
ok. 5 zł<br>Krem z porów<br>(Z RUMIANYMI GRZANKAMI)<br>Produkty na 6 porcji:<br>4 duże pory, 2 średnie ziemniaki, półtorej kostki rosołowej, sól, pieprz, oliwa, parmezan, grzanki: 1/2 bulki wrocławskiej pokrojonej w kostkę i zrumienionej n suchej patelni<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Umyj i cienko pory. Podsmaż je na oliwie. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do porów. Smaż razem przez minutę. Wlej półtora litr wrzątku, wrzuć kostki rosołowe. Gotuj 25 minut.<br>2. Zmiksuj warzywa. Dopraw je, zagotuj i posyp tartym parmezanem. Krem oraz chrupiące grzanki podawaj osobno.<br>3. Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 110 kcal<br>Biskwity z malinami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego