Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w paski pieczarki, poszatkowane filety rybne oraz zupę cebulową KNORR starannie wymieszaj. Jeśli konsystencja jest zbyt "luźna", można dodać tartą bułkę. Z masy uformuj małe kotleciki w dowolnym kształcie, obtocz w tartej bułce, usmaż n oleju na złoty kolor. Świetne danie obiadowe - smakuje z frytkami, ziemniakami, surówką...
Gulaszowy przysmak
Składniki:
Zupa gulaszowa Knorr
mięso wieprzowe gulaszowe - 250 g
woda - 150 ml = 2/3 szklanki
olej - 3 łyżki
papryka czerwona - 1 szt.
Pokrajane w kostkę mięso pokrop olejem, dodaj 1/2 torebki zupy gulaszowej KNORR i odstaw na chwilę. W tym czasie podsmaż na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajana drobno paprykę
w paski pieczarki, poszatkowane filety rybne oraz zupę cebulową &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; starannie wymieszaj. Jeśli konsystencja jest zbyt "luźna", można dodać tartą bułkę. Z masy uformuj małe kotleciki w dowolnym kształcie, obtocz w tartej bułce, usmaż n oleju na złoty kolor. Świetne danie obiadowe - smakuje z frytkami, ziemniakami, surówką...<br>Gulaszowy przysmak<br>Składniki:<br>Zupa gulaszowa &lt;name type="org"&gt;Knorr&lt;/&gt;<br>mięso wieprzowe gulaszowe - 250 g<br>woda - 150 ml = 2/3 szklanki<br>olej - 3 łyżki<br>papryka czerwona - 1 szt.<br>Pokrajane w kostkę mięso pokrop olejem, dodaj 1/2 torebki zupy gulaszowej &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; i odstaw na chwilę. W tym czasie podsmaż na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajana drobno paprykę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego