dobór roślin, ich barwa oraz podstawa, na której małe arcydzieła są układane. Jacek Wan, właściciel Tsubame zaserwował w czasie przerwy japońską potrawę <hi rend="italic">suszi</hi>, a po degustacji ubrana w kimono prof. Satoko, klęcząc na macie, pokazała, jak powinno się parzyć herbatę. Rytuał musi odbywać się w skupieniu i jest połączony z adoracją akcesoriów do przyrządzania napoju. Każda czynność ma swoje znaczenie. Herbatę po japońsku pije się w czarkach. Jest lekko ciepła, lekko spieniona i lekko gorzka. Smakuje się ją małymi łyczkami. Ceremoniał sprzyja odprężeniu i relaksowi. <au>(sul)</au></div> <page nr=2><br><br><div><tit>Od redakcji</tit><br>Drodzy Państwo,<br>Powszechnie znane walory turystyczne Austria zawdzięcza położeniu, sielankowym krajobrazom, czystemu środowisku