Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
czuszkę. Znowu dusić, po czym włożyć skwarki, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę lub parówki. Dusić jeszcze 10-15 min.
Podawać z ziemniakami lub świeżym chlebem.
Podobnie jak bigos, leczo można odgrzewać, a na resztce zrobić jajecznicę.

Miód

Miód pitny był uznawany przez wszystkie ludy i we wszystkich epokach za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony bogom, a jego wytwarzaniem zajmowali się kapłani. Do fermentującego miodu z wodą dodawano w różnych regionach świata specjalne przyprawy (korę, jad żabi, zioła, orzech kokosowy), wywołujące oszołomienie i halucynacje.
Z wosku pszczelego robiono specjalne świece, które rzucały miłosny czar na kochanków. Żądło pszczoły porównywano
czuszkę. Znowu dusić, po czym włożyć skwarki, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę lub parówki. Dusić jeszcze 10-15 min.<br>Podawać z ziemniakami lub świeżym chlebem.<br>Podobnie jak bigos, leczo można odgrzewać, a na resztce zrobić jajecznicę.<br><br>&lt;tit&gt;Miód&lt;/&gt;<br><br>Miód pitny był uznawany przez wszystkie ludy i we wszystkich epokach za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony bogom, a jego wytwarzaniem zajmowali się kapłani. Do fermentującego miodu z wodą dodawano w różnych regionach świata specjalne przyprawy (korę, jad żabi, zioła, orzech kokosowy), wywołujące oszołomienie i halucynacje.<br>Z wosku pszczelego robiono specjalne świece, które rzucały miłosny czar na kochanków. Żądło pszczoły porównywano
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego