ziemniaczanej, plaska łyżeczka sproszkowanego szafranu, czarny pieprz, sól<br>Zagotować sos z duszonej wołowiny z polową bulionu, przecierem pomidorowym i wlać mąkę rozmieszaną z resztą zimnego wywaru.<br>Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia, przestudzić.<br>Roztrzepać żółtko z sokiem z cytryny i szafranem, rozprowadzić ciepłym sosem, doprawić, wlać do wygrzanej salaterki.<br>Ugotowane al dente <name type="prod">fusilli</> połączyć z sosem, wymieszać i od razu podawać na ogrzanych talerzach lub półmiskach.<br><gap><br><name type="prod">Penne rigate</> con funghi<br><name type="prod">Penne rigate</> z pieczarkami<br>40 dag <name type="prod">penne rigate</>, <br>20 dag pieczarek, 10 dag chudego boczku, 5 łyżek przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej świeżej bazylii, pół szklanki