Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jaja, 2 łyżki śmietanki, 10 dag boczku wędzonego, 5 dag utartego parmezanu, cebula, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć razem 2-3 min.
Jaja roztrzepać widelcem w dużej misce, posolić, wymieszać ze śmietanką i parmezanem.
Ugotować spaghetti al dente, odcedzić i natychmiast przełożyć do miski z masą jajeczną. Dokładnie mieszać do chwili, gdy jaja lekko się zetną, po czym polać stopionym boczkiem z cebulą.
Przełożyć na półmisek lub podać w naczyniu, w którym danie było przyrządzane (carbonare należy jeść bardzo ciepłą).
WARTO WIEDZIEĆ: Carbonara ma wiele wersji. Jedni robią
jaja, 2 łyżki śmietanki, 10 dag boczku wędzonego, 5 dag utartego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, cebula, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól<br>Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć razem 2-3 min.<br>Jaja roztrzepać widelcem w dużej misce, posolić, wymieszać ze śmietanką i &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt;.<br>Ugotować spaghetti al dente, odcedzić i natychmiast przełożyć do miski z masą jajeczną. Dokładnie mieszać do chwili, gdy jaja lekko się zetną, po czym polać stopionym boczkiem z cebulą.<br>Przełożyć na półmisek lub podać w naczyniu, w którym danie było przyrządzane (carbonare należy jeść bardzo ciepłą).<br>WARTO WIEDZIEĆ: Carbonara ma wiele wersji. Jedni robią
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego